måndag 4 augusti 2014

Mitt första intervallpass

Så har det då hänt. Det som jag så länge bävat inför och som jag haft en stor avsky för. Jag har sprungit ett intervallpass. Varför jag gjorde det vet jag faktiskt inte. Jag kände inget behov av att göra det. Å andra sidan så har jag haft problem med motivationen den senaste tiden, som ni som läser bloggen känner till. Så det kanske var dags att träna tillsammans med andra (vilket är högst ovanligt för min del) samtidigt som jag provade på något helt nytt. Självklart var jag rejält nervös. Visst hade jag träffat några av medlemmarna i Lysekils Skid &löparförening tidigare och en del känner jag ju till sedan vi gick i skolan ihop.
Hur som helst, passet började med att vi tog ett trevligt litet uppvärmningsvarv på klipporna på Stångehuvud (naturreservatet som ligger i direkt anslutning till Gullmarsvallen, i Lysekil.

Alla samlade inför intervallpasset.
Uppvärmningsvarv på Stångehuvuds klippor.

 
 
 




Passet var ganska kul uppbyggt. förts sprang vi 1,2,3 minuter med vila mellan och sedan blev det 2,1 minut. Givetvis anpassades farten till hur lång tid vi skulle springa. När detta var klart körde vi 5 repetitioner backe. en riktigt grym brant backe. Innan passet var jag lite rädd för att jag skulle ta ut mig så mycket att jag kanske skulle kast upp lite. En oro som var helt onödig. Det gick finfint och bara några minuter efter att passet var avslutat så ångrade jag att jag tog bilen till träningen. Jag kunde tänka mig att springa de 7 kilometrarna hem. Nu tänker du kanske att jag inte tog ut mig på intervallträningen och det var därför jag kunde tänka mig att springa hem. Här har du fel! Jag tog ut mig rejält och det känns fortfarande i benen att det var ett grymt jobbigt pass.
Nu ska jag försöka att länka till passet så att du kan få se det. Hoppas att det här funkar...
Intervall av Dextroyer på Garmin Connect - Detaljer
 
Imorgon ska jag ut på nya äventyr, då står något annat än löpning på programmet. Mer om det i nästa blogginlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar