torsdag 9 april 2015

Inga problem med tekniken

Utifrån rubriken kan man ju lockas att detta inlägg ska kunna handla om min löpteknik och i sanningens namn så kanske jag kommer att nämna den i förbigående. Fast detta inlägg kommer mer att handla om att mina fantastiska (om jag får säga det själv) texter.
För ett tag sedan fick jag en ny mobiltelefon. Jag bytte från ett system till Android och med detta kom givetvis en massa fördelar. Bland annat så kunde jag skriva texter och lägga ut på min blogg mycket enklare, trodde jag.
Så när jag sitter och väntar någonstans, är på ett tåg eller en buss, så skulle jag kunna blogga lite om min träning, tänkte jag. Och visst, det går otroligt bra att skriva ihop små roliga texter. Att lägga in bilder har jag inte riktigt fattat hur man gör än, de verkar vilja vrida sig ett kvartsvarv. Vilket kanske inte är så fel alla gånger. Alltså jag menar, bilderna på skogsstigarna ser oerhört branta och jobbiga ut. Men från att skriva texten till att få den publicerad är steget långt. Jag måste erkänna att här sätter mina tekniska kunskaper stopp för mig. Jag fattar inte hur jag ska göra. Men jag får väl fråga en kompis. På något sätt måste denna teknikförvirring lösa sig.
Apropå något helt annat. Igår var det 16 grader varm och strålande solsken. Vilket innebar att jag drog på mig tischan och kortbyxor och gav mig ut på en mixad tur. 2 km asfalt och grus i början av passet sedan blev det trail och passet avslutades med lite asfalt och grus igen. Jag var helt färdig efteråt. Herreminje så varmt det var.

Sedan hände en annan rolig sak också. På skärtorsdagen var grannen ute och sprang. Och som den goda människa jag är, så gav jag honom några uppmuntrande ord på vägen. Typ; Du ser stark ut! Det går lätt Henrik. Ja ni vet, lite positiv Pepp.
Igår när jag var ute så står nämnda granne med sin bror på sina marker. Med sig har de några andra. Eftersom jag vet att de försöker sälja lite avstyckade tomter, så tror jag att de andra var "tomtspekulanter". Jag känner själv att jag är sliten och jag känner att löpsteg är så tung att varje gång jag sätter i foten så får man ett jordskalv som mäter 0,3 på Richterskalan. Jag ser även att min granne står och laddar för att ge mig lite positiv pepp tillbaka. Och jag vet att det är "ljugpepp" alltså ropar jag till honom: -Ljug inte Henrik, det ser inte bra ut, jag vet. Min kära granne struntar givetvis i detta och jag får min pepp. Efteråt när jag är hemma och joggar ner, då kommer jag på att det där kanske inte var det smartaste jag sagt. Tänk er själva att ni är spekulanter på en tomt. Ni står där med säljaren och förbi er kommer en flarne springande och ropar att säljaren ska sluta ljuga. Alltså jag hoppas innerligt att köparen förstod att jag pratade om mitt löpsteg inget annat!
Idag har jag varit ute och sprungit på lunchen. avslutade med en "benmördare". vilket innebär att man springer uppför trapporna från Badhusgatan till Otterhällan. Jag uppskattar det till ett 9-10 våningars hus. Sedan staplar man ner till Ekelundsgatan (tar ca 2 min.) och springer de 9 våningarna upp till kontoret. Allt detta är i Göteborg om det är någon som är sugen att testa.

2 kommentarer:

  1. Härligt Torsten!! Du har kommit igång på allvar! Själv cyklade jag upp och ner för Hallandsåsen igår och några gräsliga backar till på väg hemåt! Bra uppladdning på Kinnekullloppet nästa helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Cykla upp för Hallansåsen? Du är galen! Jag orkar knappt hålla foten på gaspedalen, så länge, när jag kör bilen upp för åsen. Bra kämpat!

      Radera